OPERATION GREAT EXODUS, Jes. 11:12


 

Den bästa investeringen du kan ge ISRAEL är att hjälpa en jude hem!

Frågan i dessa dagar, när så många har bedövats med vad som hänt i USA och vår omvärld, är om det är på sin plats att komma med en appell som rör andra människor än de som nyligen drabbats. Men det kusliga är att i många av de stora händelserna som skett i världen så blir ofta judarna måltavla, och antisemitismen visar sitt ansikte.

Många kommer att säja att detta inte är sant, det som hände rör ju mest muslimer. Javisst, är ofta svaret, men muslimer skulle inte hata USA så mycket om inte USA stödde Israel, och så är vi där igen. Israel har sedan början av sin existens varit utsatt. Men trots stora påfrestningar, flera anfallskrig och terrorism har man haft portarna öppna för judar i hela världen. Denna politik av öppna dörrar ger trygghet till alla judar i världen men vad som är viktigast, en fristad åt alla som flyr från antisemitismen.
 
  Därför är det så viktigt, att inte glömma den stora generositet som vistas från både judiska och kristna grupper. Det är tack vare den generositet som invandringen och bosättningen av stora grupper judar, speciellt från f.d. Sovjetunionen, kunnat genomföras. Sedan september år 2000 har Israel, trots intifadan, tagit emot 41.224 "nya" invandrare. Denna invandring kräver stora finansiella resurser. Hjälp oss att kunna bringa flera människor till Israel och ge dem möjligheter till ett nytt liv.
 
  Under hösten kommer Operation Great Exodus att öppna en ny kontinent, Sydamerika. Det första flyget har redan lyft från Buenos Aires, regelbundna flygningar är planerade året ut. Den politiska oron och det ekonomiska kaoset har gjort att många har förlorat allt. Soppkök i Buenos Aires är idag en vanlig syn. Jewish Agency har öppnat 18 nya kontor runt om i Argentina den senaste månaden för att kunna träffa alla som vill lämna landet.

Arthur Waldman kom till Israel för drygt ett år sedan från Brasilien. Han säger att problemen för judarna i Brasilien är värre än konflikten mellan Palestina-Israel. "Jag kom till Israel för att detta är mitt land, och så här långt har jag absolut inte ändrat mig. I Brasilien finns det inte plats för judar som jag. Antisemitismen blev bara för mycket. När nazister bröt sig in i vår synagoga och målade nazistkors överallt bestämde jag mig för att immigrera." I Bibeln står det att Gud skall hämta sitt folk hem från jordens alla hörn. Om ena hörnet var Sovjet så kommer nästa hörn att bli Sydamerika. I Operation Great Exodus arbete ingår även att hjälpa människor inne i Israel.


Jesaja 11:12:"Han skall resa upp ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn."

Till PTL Ministries.


11 st argument för att fortsätta hjälpa det judiska folket hem till Israel:


1. Det finns fortfarande sår efter 2:a världskriget som bara kan läkas i Israel. 2. Judarna har rätt att leva ett liv utan förföljelse. 3. Den bästa investeringen du kan göra för Israel är att hjälpa en jude hem. 4. Israels rätt att existera som nationalstat. 5. Israel är den enda demokratin i Mellanöstern. 6. Israel är det enda fria landet i Mellanöstern med yttrandefrihet etc. 7. Israel klarar av att på ett utmärkt sätt ta emot hemvändande judar. 8. Det finns ett mycket effektivt absorbationsprogram. 9. Majoriteten av immigranterna hjälper landet att utvecklas positivt. 10. Det är bibliskt. 11. Befolkningsökningen på närmare 30 %, de sista tio åren visar att en överväldigande majoritet stannar kvar i det nya landet.

Vill du ha kännedom om Antisemitismens ursprung, klicka här.


Tillbaka till sidans topp. Till Fam Andréns hemsida.

Tillbaka till Israel-länkarna.