Joel & Simon


Familjen består av Eija, Hans, Joel och Simon. Eija och jag har varit gifta sedan 24.1.1981. När vi upptäckte att vi inte kunde få egna barn beslöt vi oss för att lägga in en ansökan om adoption. Detta ledde till att vi i jan 1988 adopterade Joel och i maj 1991 Simon. Båda våra barn kommer från Sri Lanka och båda barnen var bara 2 veckor gamla när vi första gången träffades. Under båda adoptionerna åkte vi ner till Sri Lanka. Första gången var vi där 4 veckor och andra gången drygt 4 veckor. Vi tycker att vi har fått en reltivt bra inblick i landets för- och nackdelar. Sri Lanka är ett mycket vackert land med härliga människor, men där finns tyvärr även fattigdom och det långvariga kriget mellan "Singaleser" och "Tamiler" är ett problem.

Till vår stora lycka blev vi föräldrar under jan 1988. Joel betyder Jahve är Gud och vi upplevde verkligen att Joel var Guds gåva till oss. Vår son Joel fyller 36 år den 15 nov 2023. Joels namn betyder JHVH är GUD. Han tog studenten sommaren 2006 då han gick ut Handelsgymnasiet på Borgarskolan. Sedan arbetade Joel under sommaren för tidningstjänst och som telefonsäljare. I november månad 2006 fick han arbete genom Guds stora omsorg på Willys alldeles bakom Max, där han praktiserade under årskurs 3 på Handelsgymnasiet. Han har sedan november 2006 arbetat mer eller mindre heltid på Willys, vilket gläder oss. Joel fick lite senare fast tjänst på Willys Hemsta, där han väldigt ofta träffade våra vänner från Korskyrkan. Personalen på Willys reagerade över att han kände så många av kunderna. Joel flyttade under år 2013 till Irland, där han bor och arbetar med sin Nicola. Under 2015 flyttade Joel tillsammans med Nicola tillbaks till Sverige. De har nu gift sig och bor i Uppsala. De har fått en fin lägenhet i ett trevligt område söder om järnvägsstationen. Joel har under några år arbetat på Willys i Uppsala som låg nära bostaden. Idag arbetar Joel som grossistsäljare inom livsmedelsbranschen. Nicola arbetar på ett internationellt företag i Uppsala. De har tillsammans två flickor, Zoey och Amy. Vi är tacksamma för våra underbara barnbarn. Vi ber om favör, beskydd och välsignelse över deras liv och livsförutsättningar på alla plan.

Vår andra son Simon fyller 32 år den 28 april 2023. Namnet Simon betyder bönhörelse, att Gud hör våra böner. Simon har gått grundskolan årskurs 6 - 9 på Engelska Internationella skolan i Gävle. Han trivdes bra på skolan och det är det ju en stor förmån att tidigt få träna det engelska språket mer systematiskt. Sommaren 2007 gick Simon ut 9:an och började sin gymnasieutbildning på Polhemsskolans linje Teknik, Produktion och Service hösten 2007. Simon tog studenten sommaren 2010. Sedan 20 oktober 2010 har Simon varit i Australien, där han bl.a. arbetat i Hillsong Church i Sydney. Han planerar att komma hem under hösten 2011. Simon har sedan hemkomsten arbetat mycket ideellt inom Trosgnistans mission i Bollnäs framförallt med ungdomar. Han har även arbetat i en affär i centrala Gävle. Från hösten 2014 började han läsa på konstlinjen på Liljeholmens Folkhögskola. Mellan hösten 2016 och sommaren år 2018 studerade Simon på TV-linjen på Kaggeholms Folkhögskolan. Från hösten år 2017 bodde Simon kvar i sin studentlägenhet i Bromma, Stockholm. Efter TV-utbildningen har Simon arbetat i en måleriaffär en kortare tid till dess att han fick heltidstjänst på en förskola i Solna. Simon har gått på en lärningsutbildning i Handen, söder om Stockholm i järnsmide under hösten år 2022. Simon & Jessie gifte sig i september 2022. I augusti år 2023 köpte de ett hus utanför Tierp. Jessie arbetar idag inom sjukvården i Tierp. Vi ber om favör, beskydd och välsignelse över deras liv och livsförutsättningar på alla plan.


Info Lanka. Lankapage. Images of Sri Lanka. Sri Lanka Photos. Sri Lanka, Lonely Planet. Sri Lanka Explorer.

SRI LANKA

Government Sri Lanka. Lankaweb - news. Political Resources Net. Pictures of Sri Lanka.

Till Familjealbumet. Till Sri Lanka galleriet

Barnen Framför Allt. 

Tillbaka till sidans topp. Till Fam Andréns hemsida.