Joel & Simon


Familjen består av Eija, Hans, Joel och Simon. Eija och jag har varit gifta sedan 24.1.1981. När vi upptäckte att vi inte kunde få egna barn beslöt vi oss för att lägga in en ansökan om adoption. Detta ledde till att vi i jan 1988 adopterade Joel och i maj 1991 Simon. Båda våra barn kommer från Sri Lanka och båda barnen var bara 2 veckor gamla när vi först träffades. Under båda adoptionerna åkte vi ner till Sri Lanka. Första gången var vi där 4 veckor och andra gången drygt 4 veckor. Vi tycker att vi har fått en reltivt bra inblick i landets för- och nackdelar. Sri Lanka är ett mycket vackert land med härliga människor, men där finns tyvärr även fattigdom och det långvariga kriget mellan "Singaleser" och "Tamiler" är ett pågående problem.

Till vår stora lycka blev vi föräldrar under jan 1988. Joel betyder Jahve är Gud och vi upplevde verkligen att Joel var Guds gåva till oss. Vår son Joel fyller 32 år den 15 nov 2019. Sommaren 2006 tog han studenten på Handelsgymnasiet - Borgarskolan. Sedan arbetade Joel för tidningstjänst och som telefonsäljare. Joel praktiserade under årskurs 3 på Handelsgymnasiet inom detaljhandeln. Han har sedan november 2006 i stort sett arbetat heltid och från sommaren 2009 har han fast tjänst på Willys i Gävle. Han trivs mycket bra och arbetar så mycket han bara kan. Joel fick en ny fast tjänst på Willys i Hemsta från 2011 och år 2013 flyttade Joel till Irland, där han har arbetat och bott tillsammans med Nicola i Dublin. Under 2015 flyttade Joel tillsammans med Nicola till Sverige igen. De bor nu i Uppsala och Joel arbetar på Willys i Uppsala. Nicola arbetar som städerska i Uppsala till dess hon behärskar svenskan så bra att hon kan söka arbete mer i linje med hennes utbildning och arbetslivserfarenhet från Irland. De har en tillsammans en underbar liten dotter som är lite mer än 1 år gammal och heter Zoey.


 

Vår andra son Simon fyllde 28 år den 28 april 2019. Namnet Simon betyder bönhörelse, att Gud hör våra böner. Simon har gått grundskolan årskurs 6 - 9 på Engelska Internationella skolan i Gävle. Han trivdes bra på skolan och det är det ju en stor förmån att tidigt få träna det engelska språket mer systematiskt. Sommaren 2007 gick Simon ut 9:an och började sin gymnasieutbildning på Polhemsskolans linje Teknik, Produktion och Service hösten 2007. Simon tog studenten sommaren 2010. Sedan 20 oktober 2010 har Simon varit i Australien, där han bl.a. arbetat i Hillsong Church i Sydney. Han planerar att komma hem under hösten 2011. Simon har sedan hemkomsten arbetat mycket ideellt inom Trosgnistans mission i Bollnäs framförallt med ungdomar. Han har även arbetat i en affär i centrala Gävle. Från hösten 2014 började han läsa på konstlinjen på Liljeholmens Folkhögskola. Mellan hösten 2016 och sommaren år 2018 studerade Simon på TV-linjen på Kaggeholms Folkhögskolan. Från hösten år 2017 kommer Simon att bo kvar i sin studentlägenhet i Bromma, Stockholm. Efter TV-utbildningen har Simon arbetat i en måleriaffär en kortare tid till dess att han fick sin heltidstjänst på en förskola i Solna, där han fortfarande arbetar.


Info Lanka. Lankapage. Images of Sri Lanka. Sri Lanka Photos. Sri Lanka, Lonely Planet. Sri Lanka Explorer.

SRI LANKA

Government Sri Lanka. Sri Lankan Airlines. Lankaweb - news. Sri Lanka com. Political Resources Net. Pictures of Sri Lanka. Lanka Top Ten, search engine.

Till Familjealbumet. Till Sri Lanka galleriet .

Barnen Framför Allt. 

Tillbaka till sidans topp. Till Fam Andréns hemsida.