Maranatha ! Maranatha !


Jesus rycker snart sin brud upp på skyn! Bröllopsförberedelserna pågår, Matt. 25:1-13 !

I liknelsen om de tio brudtärnorna ser vi en scen framför oss. På Olivbergets topp med hänförande utsikt över Jerusalem syns en grupp av Jesu lärjungar ivrigt lyssnande på hans tal om tidens slut.

Budskapet är tydligt. Ett bröllop väntar mellan Jesu Kristi församling och Jesus själv. Frågan är om vi är förberedda. Söker vi den helige Andes hjälp för att på djupet lära känna Jesus Kristus? Huvudvillkoret för bruden är att vara iklädd Jesu rättfärdighet. Har Du, som läser detta, tagit emot nåd och förlåtelse från Gud? Är Jesus HERRE i Ditt liv? Ett äkta kristenliv leder till ett dagligt liv tillsammans med den helige Ande. Den relationen kommer att leda Dig in i förberedda goda gärningar och Andens frukt och liv kommer att genomsyra Ditt liv.

Läs även Upp. 19:7-8.

Jesus vill nämnligen inför sin återkomst ha en ren brud som iklätt sig rättfärdiga gärningar. Håll Dig därför vaken och brinnande i Anden. Förbered Dig inför bröllopet genom att höra och handla efter Guds ord och vilja. Ikläd dig trons och kärlekens rustning och hoppet som hjälm, enl. Ef. 6.

Läs även Matt. 13:24-30.

Låt inte fienden så ogräs i Ditt liv. Vårda istället Din inre trädgård. Att känna Jesus är att vårda relationen med personen den helige Ande, i tro, lydnad och helgelse och den helige Ande vill inget annat än att peka på Jesus, han som är den ende som kan rädda oss inför evigheten. När du vårdar denna relation kommer den att ge Dig alltmer av glädjens olja, enl. Ps. 45.


Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid !!!


Uppdaterad 2023-03-28.


Tillbaka till sidans topp. Till Fam Andréns hemsida. Till undervisnings-index.