Hur blir man en kristen?


 
 

Behöver alla människor Gud?

Ja, alla människor behöver Gud! Bibeln säger: Romarbrevet 3:23 - "Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud."

Gäller Guds nåd även mig?

Guds nåd gäller alla människor. Ingen är undantagen. Bibeln säger: Titus brev 2:11 - "Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor."

Behövs det en personlig tro på Gud?

Guds kärlek gäller hela världen, men det är ändå din personliga tro på honom som gör att ett Guds under sker med dig. Bibeln säger: Evangeliet enligt Johannes 3:16 - "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."

Kan man verkligen blir befriad från alla onda vanor?

Du kanske tvivlar om du kan bli fri från dina onda vanor? Detta är faktiskt möjligt när du tagit emot Jesus Kristus i ditt hjärta - då sker ett mirakel. Du blir född på nytt, du blir en helt ny skapelse, du blir fri från syndens makt. Bibeln säger: 2 Korinterbrevet 5:17 - "Alltså, om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. Det gamla är förgånget: se, något nytt har kommit! Men alltsammans kommer från Gud." I Evangeliet enligt Johannes 8:36 - "Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria."

Kan jag vara en anonym kristen?

Det är viktigt att du vågar bekänna din tro på Jesus Kristus. Det finns en bevarande och frälsande kraft i att bekänna. Bibeln säger: Romarbrevet 10:10 - "Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst." Evangeliet enligt Matteus 10:32 - "Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall också jag bekänna inför min Fader i himlen."

När skall jag bli en kristen?

Bibeln säger att "Nu är den välbehagliga tiden, nu är frälsningens dag" - 2 Korintierbrevet 6:2. Du längtar efter Gud. Gud längtar efter en nära gemenskap med dig. Du kan bestämma dig NU för att bli en kristen. Låt oss be tillsammans. Du kan bedja denna bön: "Himmelske Fader. Jag är bedrövad över min synd. Jag har syndat mot himmelen och emot dig. Jag ber dig. Förlåt mig och rena mig. Jag vill vända om NU. Jag vill bekänna MINA synder för dig. Tack att du hör mig. Tack att Jesu blod renar från ALL synd. Från och med denna stund bekänner jag Jesus Kristus som Herre i mitt liv. Tack himmelske Fader att DU har hört min bön och tagit emot mig. Nu vill jag följa dig och vara ditt barn, din lärjunge. Tack att du älskat mig med en evig kärlek. I Jesu namn, Amen."

Nu är du en kristen! Nu börjar "livet". I gemenskap med andra kristna får du nu börja att växa i din tro.

Bibeln säger: 1 Johannes brev 1:7-9 - "Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har syndat, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Men Om vi bekänenr våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet." Evangeliet enligt Johannes 1:12 - "Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn."


Tillbaka till sidans topp. TOO MAIN INDEX

Tillbaka till undervisningsindex.